mathiz-kleine-kunstenaar
22/11/2016 – Nieuwe Single ‘Kleine Kunstenaar’

Nu de donkere, koude dagen en de herfst stilaan doen verlangen naar de gezellige momenten met de familie en vrienden rond de kerstboom durft een mens al eens in zijn hart te laten kijken en melancholisch te worden…

Mathiz is wat dat betreft altijd al een open boek geweest. Ondertussen reeds meer dan tien jaar lang brengt hij met regelmaat van de klok een single uit. Op eentje na, kwamen de teksten voor deze liedjes allemaal uit zijn pen, … Zijn dagelijks leven bleek vaak de spiegel of de bron waar hij inspiratie zocht en dat is ook nu niet anders…

Een eigen kroost zal Mathiz nooit hebben, maar door de jaren heen is hij als ‘peter’ wel gezegend met een gekke bende van vier! In de dagen die vooraf gingen aan de geboorte van één van de rakkers schreef Mathiz de woorden voor ‘Kleine Kunstenaar’ op papier. De tekst verdween in een lade en werd in de zoektocht naar de nieuwe single terug opgevist.

‘Kleine Kunstenaar’ klinkt vrolijk en zacht, warm en liefdevol, maar bovenal beschermend, precies zoals hij voor ogen had.
Het is de allereerste samenwerking met singer-songwriter Andy Sergeant. Andy schreef o.a. de generiek/titelsong voor de Ketnetreeks ‘De Elfenheuvel’ en verschillende singles en liedjes voor en met Niels Destadsbader.

De productie van ‘Kleine Kunstenaar’ is wederom eentje van Steven Jacobs (Corty, Biljarten na halftien).‘Kleine Kunstenaar’ is de zevende single van Mathiz en verkrijgbaar op I-tunes vanaf 25 november 2016!

14/01/2016 – Nieuwe Single ‘REIS (Lied voor Dave) komt eraan!

Mathiz-Reis (Lied voor Dave)Reeds geleden van de single “Leef” uit 2012 dat Mathiz van zich liet horen, … maar zo enorm trots op zijn meest persoonlijke single ooit! In een donkere periode, waar hij te midden van zijn relatiebreuk ook te horen krijgt dat een dichte vriend het niet zal halen, … de tekst geschreven op een strand, weg van alles en iedereen op de dag van de uitvaart… Om nooit te vergeten, om zijn moed te vieren, om te verwerken, maar vooral uit eindeloos respect voor de vriendschap, … een lied voor Dave! Den Dave Colaes!
Mathiz’ woorden vakkundig op muziek gezet door zijn muzikale partner in crime en jarenlange vriendin Sabien Tiels in een productie van Steven Jacobs (recent o.a. betrokken bij de producties/opnames van Teek, Anneke Van Hooff, Corty, …)
Omdat hij zijn vriend beloofd had nooit op te geven en hem nooit te vergeten, … Omdat zijn ster eeuwig zou branden, en vooral, … omdat belofte schuld maakt! Een lied dat raakt… Verkrijgbaar vanaf 17 januari!